Back of House

Pantry | Victorian Country House | South Coast

The Pantry

As part of a whole house project for a Victorian country house, we designed every part of this pantry room – even down to the tea towel rail.  

Located between the kitchen and the dining room, the space is multipurpose; useful as a scullery and pantry and for additional workspace when entertaining with an extra dishwasher and lots of storage. Historically, Russian deal would have been the timber used for painted furniture such as this.  As no longer available we used Siberian larch, its nearest equivalent. The work surfaces are sycamore.

The stunning hand painted wallpaper is by Allyson McDermott and replicates William Morris’ pomegranate wallpaper. The curved shelves are shaped around an internal turret. The drawers are lined in silver cloth to reduce tarnishing.

Other rooms