Other Interior

Ticket Office | Gentleman’s Apartment | West London

Imaginative design

We made a bold move here and sacrificed the third bedroom to create a new study – the ticket office sits well within the structural columns. It’s a striking feature, both practical and quirky. The glazed room is reminiscent of a railway ticket office – hence the name.

Although it is centrally located, sitting perfectly between existing structural columns, it can be closed off as a private working space.

Delighting in the details

French oak, with Artichoke’s specialist bespoke joinery and aged finish was chosen to bring warmth and character to the space, reminiscent of a traditional study or library in a grand country house. We designed and manufactured a bespoke Art Deco brass bracket to display a special Hermes light.

As a surprise for a client who loves idiosyncratic features and clever customised storage, we created a secret whisky lift operated by a secret panel which, at the press of a panel, delivers a prized bottle of bourbon.

The barrelled ceiling has a hand painted mural depicting a starry sky with a plane flying towards the client’s home country. Illuminated with LED lights, the mural becomes a moody night sky.

Other rooms