Other Interior

Vestibule | Georgian House | Gloucestershire

Secret details within the grand entrance

This vestibule entrance for a newbuild house is lined in huge solid European walnut panels with a glazed screen looking through to the main hall and features a soft closing jib – or secret – door leading into the guest cloakroom.

The finish for the glazed screen was split, with the outside being finished in a dark walnut finish to match the rest of the doors in the hallway, while the interior is a light walnut to match the rest of the vestibule. 

The specialist French polishing process used on the interior of the room creates a sun-bleached effect giving the impression that the panelling has been there for some time.  We used the same process to finish the study in this house.

Other rooms